Vietnam Manufacturing

Vietnam Manufacturing

‘Made in China’, we kennen het allemaal. Waarom denken we meteen aan China als we denken aan geproduceerde producten vanuit Azië? Waarom denken we niet aan Vietnam? Er is een groot verschil in cultuur, taal en mentaliteit tussen Vietnam en China. Deze twee landen zijn dan ook niet met elkaar te vergelijken. Het grootste verschil tussen Vietnam en China zijn de productiekosten. Vietnam is tegenwoordig veel goedkoper dan China. Toch is de kwaliteit van geproduceerde producten in China of Vietnam gelijkwaardig.


Vietnam Imports & Exports

Zoals we zojuist al zagen is er een groot verschil tussen Vietnam en China, maar wat is nu de specialiteit en de behoefte van Vietnam op het gebied van import en export. Om te beginnen gaan we kijken naar de export. In Vietnam zijn de kosten voor het produceren erg laag. Toch weet Vietnam hoogwaardige kwaliteit te produceren en hierdoor  is het erg aantrekkelijk om uw producten in Vietnam te laten produceren.

 

Ook zien we dat dit een trend aan het worden is. Steeds meer bedrijven gaan weg uit China en zoeken andere landen in Azië om de productiewerkzaamheden over te nemen. De import vanuit China is simpelweg te duur geworden.

 

Tot slot zien we dat de bevolking van Vietnam steeds meer behoefte heeft aan producten vanuit Europa. Langzaamaan gaat de economie van Vietnam ook omhoog en hebben mensen meer te besteden. Producten waar veel behoefte aan is vanuit Vietnam zijn met name machines en vervoer materieel. Van de in totaal bijna €850.000.000 waarde aan producten die Nederland heeft geëxporteerd, is bijna €330.000.000 van de machines en vervoer materieel. Natuurlijk zijn er nog meer producten die de bevolking van Vietnam graag uit Europa, maar bij deze producten zien we de laatste jaren een enorme stijging en hier is dus ook een nieuwe markt open gegaan voor Europese bedrijven. Echter is deze stijging te zien over het gehele bedrag dat naar Vietnam wordt geëxporteerd. Zo werd er 5 jaar geleden nog €326.839.000 minder geëxporteerd. Dit is dus een enorme stijging.


Write a comment

Comments: 0