Verzend pakketten naar Vietnam kan goedkoper door de toeslagen

Onlogisch maar wel waar...

Voordat ik met mijn bedrijf als transportbemiddelaar ging fungeren, was ik zelf ook verzender van pakketten van Nederland naar Vietnam. Daardoor heb ik inzicht gekregen in wat men wilt wanneer ze een pakket versturen:

Nauwkeurigheid en transparantie in de behandeling van de goederen, gewicht en de prijs van de diensten.

Proffesionaliteit in het verpakken van pakketten om de kans op beschadiging van de goederen te minimaliseren.

Zorgen dat de procedures constant vernieuwen en zorgen dat de klant een duidelijk inzicht heeft in wat er met het pakket gebeurd.

Een volledige service aanbieden waardoor u als klant zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het versturen van uw pakket.

VIEC is een Nederlands bedrijf

Er zijn verschillen in hoe Nederlandse en Vietnamese bedrijven zaken doen. Wij begrijpen beide manieren en proberen u ook zo goed mogelijk te helpen. Echter zullen wij ten allen tijden vast moeten houden aan de voorwaarden die hier op de website staan. 

Toeslagen vanaf 23/06/2017 als volgt:

Verpakking: €1/kg

In het geval dat uw goederen ‘oversized’ zijn zult u een keuze moeten maken over het verzenden van uw pakket. Oversized wil zeggen dat het product een erg grote verpakking heeft, maar relatief weinig gewicht. Hoe kunt u dit berekenen?  volumegewicht = lengte x breedte x hoogte / 5000. Welke opties heeft u nu? 

U zou kunnen beslissen om het pakket in de huidige verpakking door te sturen. Dan zullen wij wel het vollume gewicht moeten berekenen. U kunt er ook voor kiezen dat wij uw pakket ompakken.


Dit wil zeggen dat wij uw pakket uit de huidige verpakking halen en dit in een andere verpakking doen. Hierdoor zal uw pakket nog steeds goed beschermt blijven, maar is het formaat beter vergeleken de inhoud. Mocht u voor deze laatste optie gaan, het ompakken van producten, dan wordt er €1,-/kg in rekening gebracht. 

Bijvoorbeeld een pakket van 10kg wordt verstuurd in een doos van 40 x 40 x 60 centimeter. Het volumegewicht bedraagt: 40 x 40 x 60/5000 = 19,2kg . Dit betekent dat 19,2 kg in rekening wordt gebracht door de aircargo.

19,2kg x € 9,5 / kg = € 182,40

Als u besluit om het pakket om te pakken dan zullen dit de kosten zijn

10kg x € 9.5 / kg + € 10 toeslag (€1,-/kg) = € 105

U profiteert dus +/- € 77. 

In het geval dat u online bestelt en direct naar ons kantoor laat sturen, kunt u ervoor kiezen om de producten in originele verpakking naar Vietnam te laten sturen. De kans is wel groot dat het volume gewicht dan berekent zal worden, aangezien bedrijven in EU er vaak voor kiezen een wat grotere doos te gebruiken.    

Toeslagen voor speciale producten

In Vietnam zijn er een aantal producten die worden gezien als speciale goederen. Om deze goederen te inklaren in Vietnam zal er een toeslag moeten worden betaald aan de douane. 

Let op, mocht er onverhoopt een speciaal product zijn meegestuurd die niet is aangegeven, dan worden deze goederen direct vernietigt door de douane en ontvangt u een boete van minstens €200,-. Dus wij adviseren u zo goed en compleet mogelijk aan te geven wat er in uw pakket zit.


Toeslagen:

  • Dure merken van € 250 - €500,- : €5,-/ product
  • Dure merken boven de €500,- : 3% van de waarde/ product
  • Horloge en sieraden onder de € 150: €4,- / product
  • Horloges en sieraden duurder dan € 150,- : 3% van de waarde/ product 

Mocht u regelmatig producten van dure merken sturen naar Vietnam en wordt het te duur om telkens de toeslagen voor deze producten te betalen dan is er een omgelijkheid om u te registreren als VIP klant. Als u zich registreert als VIP klant betaald €350,- voor 6 maanden en dan kunt u in deze 6 maanden onbeperkt producten naar Vietnam laten sturen zonder de toeslagen voor de dure merken te hoeven betalen.

Neem hier contact om te registreren als VIP klant

 


Write a comment

Comments: 0