Tuinmeubels uit Vietnam

Naast dat VIEC zich bezig houdt met het versturen van goederen vanuit Nederland naar Vietnam, is VIEC ook opzoek om goederen van Vietnam naar Nederland te sturen. Nu kwam Jan Pinkster bij ons terecht. Hij is de eigenaar van een grote handelsonderneming in tuin artikelen. Met twee vragen. Ten eerste zou hij graag voor zijn bedrijf goederen uit Vietnam halen, daarnaast heeft hij privé een hobby in vogels. Ook zou hij graag vogelkooien uit Vietnam naar Nederland laten komen.

Read More 0 Comments

Fruit naar Vietnam Exporteren

Vietnam staat bekend om het tropische klimaat en de tropische vruchten daar. Toch is er vraag naar Europees fruit. Waarom? Lees hier verder

In Nederland is er erg veel controle op de kwaliteit van etenswaren. Zo ook op fruit. Al het fruit wat we in Nederland eten is goed gecontroleerd, om de kans op ziektes te minimaliseren. In Vietnam is deze controle een stuk minder.

 

Inwoners uit Vietnam zijn dus bang om ziek te worden van het fruit uit Vietnam. Nu staat Nederland er om bekend dat er erg veel appels en peren worden verbouwd. Ook hier is erg veel vraag naar vanuit Vietnam. Met 93 miljoen inwoners en een sterk groeiende economie, is Vietnam een zeer potentiële markt.

 

Nu heeft VIEC al aanvragen vanuit Vietnam ontvangen voor het leveren van appels en peren. Daarnaast wil VIEC ook graag ander fruit naar Vietnam exporteren. VIEC kan de transport voor het fruit regelen doormiddel van luchtvracht, dus het fruit zal niet lang onderweg zijn voordat het in Vietnam aankomt. Dus zie jij het wel zitten om jouw appels en/of peren te verkopen in Vietnam? Of heeft u ander fruit wat naar Vietnam zou kunnen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met VIEC!

0 Comments

Stagelopen bij VIEC

VIEC – Vietnam Import Export Company is er enorm trots op zichzelf een S-BB erkend leerbedrijf te mogen noemen. Dit maakt het mogelijk om studenten een mooie stageplek binnen VIEC aan te bieden. 

 

VIEC is opgericht op 11-11-2011 door dhr. Nhu Nguyen. Afgestudeerd op de studie Bachelor of Arts - Sociology en Bachelor of Commerce - Retail Management. Na deze opleidingen is dhr. Nguyen zichzelf gaan verdiepen in de handel tussen Vietnam en Nederland. Dit is begonnen bij kleding en is zich nu steeds verder aan het uitbreiden naar meerdere producten. Lees de overige Blogposts voor meer informatie over de producten van VIEC. 

Read More 0 Comments

Nederlandse snoep naar Vietnam

In Nederland wordt er erg veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het eten

Zo ook aan de kwaliteit van het snoep. Snoep in Nederland moet vele testen ondergaan om te zorgen dat het geen gevaar oplevert om het te eten. In Vietnam is dit anders. In Vietnam zijn nog steeds veel voedselschandalen en zijn er veel minder controles op de kwaliteit van snoep. Het is dus soms gevaarlijk voor de kinderen in Vietnam om Vietnamees snoep te eten. 

Read More 0 Comments

Babymelk naar Vietnam met VIEC

Nederland exporteert voor ruim 9 miljard euro aan zuivel producten over de hele wereld. En alleen de melk productie in Nederland bedraagt al 14,3 miljard KG. De grootste afnemer in Azië is Japan, op de voet gevolgd door Vietnam en China.

Babymelk in Nederland is van enorm goede kwaliteit. Er zitten enorm veel testen aan verbonden voordat babymelk in Nederland verkocht mag worden. Dit valt in andere landen ook op en maakt de Nederlandse babymelk erg interessant. Vietnam is hier geen uitzondering op. In Vietnam is de voedselveiligheid niet optimaal. Vaak zien we dat mensen ziek worden van het eten. Dit willen we bij de meest kwetsbare, namelijk de baby’s, proberen te voorkomen. Daarom gaat VIEC nu beginnen met het exporteren van babymelk naar Vietnam

Read More 0 Comments

Ons werk - Onze trots

11-11-2011, de startdatum van VIEC. Vanaf het begin met maar 1 doel voor ogen. Het voorzien van de behoeften van mensen in Vietnam. Gestart met een opsomming van de belangrijkste behoefte van Vietnamezen. Toen zijn we tot de conclusie gekomen dat er een enorme vraag was naar kwaliteitskleding en dan met name voor kinderen. Op dat moment zijn we 6 jaar lang door blijven ontwikkelen om een zo compleet mogelijk aanbod van kinderkleding te hebben. Na 3 jaar bereikte we in samenwerking met DJ Dutch Jeans, Petrol Jeans en SomeOne een doorbraak. Onze eigen kinderkledinglijn was een feit. Vervolgens zagen we ook dat de kwaliteit van melk erg slecht was in Vietnam. In samenwerking met verschillende bedrijven zijn we toen ook poedermelk vanuit Nederland gaan sturen.

Read More 0 Comments

Export kaas en melkpoeder Vietnam

Nederland staat bekend om de zuivelproducten. De Nederlandse kaas is wereldberoemd en ook de melkproducten worden over de hele wereld geëxporteerd. Zo is er in Nederland in 2016 een productie van 14,3 miljard KG melk geweest. Dit is geproduceerd door 1,7 miljoen koeien in een land van ruim 41 duizend vierkante kilometer.  Dit is dus een enorme productie voor ons kikkerland. Van de totaal 3,53 miljard euro die Nederland winst heeft gemaakt met de export van zuivelproducten, is 1,14 miljard euro door babymelkpoeder.

Nederland is dan ook de grootste exporteur van kaas, volle melkpoeder en condens van de EU. De grootste importeur van de Nederlandse zuivelproducten buiten de EU is Japan, het buurland van Vietnam. Daar is 24.000 ton kaas naartoe gestuurd. De markt van Vietnam is echter nog steeds niet ontdekt. Gelukkig is VIEC – Vietnam Import Export Company, al jaren bezig met het importeren en exporteren van goederen van en naar Vietnam. Wij krijgen steeds meer vragen of VIEC ook deze producten voor Vietnam zou kunnen leveren.

Read More 0 Comments

VIEC zorgt voor gevulde schappen in supermarkt Vietnam

Na veel onderzoek op de Vietnamese markt heeft VIEC een beslissing genomen. VIEC is nu bezig met het vinden van leveranciers voor (baby)melkpoeder, olijfolie en kaas. Binnenkort wil VIEC deze producten allemaal naar Vietnam gaan exporteren.

Tijdens het onderzoek zijn we erachter gekomen dat olijfolie voor veel meer gebruikt wordt dan alleen door de salade in Vietnam. In Vietnam wordt namelijk ook heel veel olijfolie geïmporteerd als beauty product, voor het jong houden van de huid onder andere. De grote producenten van olijfolie zijn natuurlijk Spanje, Griekenland en Italië. Echter wordt er niet veel naar Vietnam geëxporteerd.    

Read More 1 Comments

Makkelijkste en Goedkoopste Pakket verzenden naar Vietnam

Onze ervaring heeft geleerd dat veel mensen online producten bestellen met de bedoeling die naar Vietnam te sturen. Zij sturen dit eerst naar huis, pakket het vervolgens goed in en sturen het dan door naar VIEC. Nu bieden wij u iets wat u tijd en geld zal besparen. U kunt nu uw pakket direct naar ons opsturen. Zo hoeft u uw pakket niet opnieuw in te pakken en hoeft u niet twee keer verzendkosten te betalen. Daarna sturen wij uw pakket met de eerst volgende vlucht naar Vietnam!    

0 Comments

Verzend pakketten naar Vietnam kan goedkoper door de toeslagen

Onlogisch maar wel waar...

Voordat ik met mijn bedrijf als transportbemiddelaar ging fungeren, was ik zelf ook verzender van pakketten van Nederland naar Vietnam. Daardoor heb ik inzicht gekregen in wat men wilt wanneer ze een pakket versturen:

Nauwkeurigheid en transparantie in de behandeling van de goederen, gewicht en de prijs van de diensten.

Proffesionaliteit in het verpakken van pakketten om de kans op beschadiging van de goederen te minimaliseren.

Zorgen dat de procedures constant vernieuwen en zorgen dat de klant een duidelijk inzicht heeft in wat er met het pakket gebeurd.

Een volledige service aanbieden waardoor u als klant zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het versturen van uw pakket.

Read More 0 Comments

VIEC - Sponsor van Hara Fit & Fun Nijmegen

VIEC - Sponsor van Hara Fit & Fun

Read More

De relatie tussen Apple iPhone en Import Export Vietnam

Vietnam in de ban van de Rode iPhone 7 en iPad pro 2

Vanaf 24 maart komt Apple weer met een verrassing. Namelijk de rode iPhone 7 en 7 plus en een nieuwe Ipad, die goedkoper is dan de vorige versie, maar wel betere specificaties heeft. Deze iPhones zijn onderdeel van het (PRODUCT)RED- initiatief. Dit wil zeggen dat een gedeelte van de opbrengst naar het Global Fund to Fight AIDS gaat.

 

De foto hieronder geeft aan dat er veel Aziaten waren die helemaal gek op Apple producten zijn. En ze zijn bereid om veel te betalen voor een "High-end quality product". Vietnam zit ook niet buiten dit verhaal. De economie gaat in Vietnam steeds verder vooruit en Vietnamese mensen zijn steeds meer in staat om dure producten aan te schaffen zoals Apple producten.

Read More 0 Comments

Vietnam Manufacturing

Vietnam Manufacturing

‘Made in China’, we kennen het allemaal. Waarom denken we meteen aan China als we denken aan geproduceerde producten vanuit Azië? Waarom denken we niet aan Vietnam? Er is een groot verschil in cultuur, taal en mentaliteit tussen Vietnam en China. Deze twee landen zijn dan ook niet met elkaar te vergelijken. Het grootste verschil tussen Vietnam en China zijn de productiekosten. Vietnam is tegenwoordig veel goedkoper dan China. Toch is de kwaliteit van geproduceerde producten in China of Vietnam gelijkwaardig.

Read More 0 Comments

Rondreis Vietnam en Zaken Doen!

Rondreis Vietnam en Zaken Doen

Een aantal jaar geleden ben ik op reis geweest in noord Vietnam. Het was altijd al een droom voor mij om een keer naar Vietnam te gaan vanwege de mooie natuur en de totaal verschillende cultuur die ik wilde ontdekken, maar de reistijd naar Vietnam is erg lang, dus ik wilde wel zorgen dat ik in de beste tijd zou vertrekken. Na lang onderzoek had ik gevonden in welk seizoen ik wilde gaan, namelijk de koude maanden van Nederland. Ik wilde dus tussen oktober en april gaan.


Read More 0 Comments