Fruit naar Vietnam Exporteren

Vietnam staat bekend om het tropische klimaat en de tropische vruchten daar. Toch is er vraag naar Europees fruit. Waarom? Lees hier verder

Read More 0 Comments

Tuinmeubels uit Vietnam

Naast dat VIEC zich bezig houdt met het versturen van goederen vanuit Nederland naar Vietnam, is VIEC ook opzoek om goederen van Vietnam naar Nederland te sturen. Nu kwam Jan Pinkster bij ons terecht. Hij is de eigenaar van een grote handelsonderneming in tuin artikelen. Met twee vragen. Ten eerste zou hij graag voor zijn bedrijf goederen uit Vietnam halen, daarnaast heeft hij privé een hobby in vogels. Ook zou hij graag vogelkooien uit Vietnam naar Nederland laten komen.

De eerste vogelkooien gemaakt van bamboe zijn al naar Nederland gekomen

 

Nu is VIEC samen met Michel Pinkster om tafel gaan zitten voor het verzenden van tuinmeubels van Vietnam naar Nederland. Het bijzondere aan de tuinmeubels die naar Nederland zullen komen is dat de tuinmeubels allemaal gemaakt zijn van waterhyacint. Waardoor het een stuk comfortabeler zit dan de huidige tuinmeubels in Nederland. Deze tuinmeubels zullen binnenkort te vinden zijn bij Jan J.P. B.V. voor meer informatie zie: janjp.nl

0 Comments

Babymelk naar Vietnam met VIEC

Nederland exporteert voor ruim 9 miljard euro aan zuivel producten over de hele wereld. En alleen de melk productie in Nederland bedraagt al 14,3 miljard KG. De grootste afnemer in Azië is Japan, op de voet gevolgd door Vietnam en China.

Babymelk in Nederland is van enorm goede kwaliteit. Er zitten enorm veel testen aan verbonden voordat babymelk in Nederland verkocht mag worden. Dit valt in andere landen ook op en maakt de Nederlandse babymelk erg interessant. Vietnam is hier geen uitzondering op. In Vietnam is de voedselveiligheid niet optimaal. Vaak zien we dat mensen ziek worden van het eten. Dit willen we bij de meest kwetsbare, namelijk de baby’s, proberen te voorkomen. Daarom gaat VIEC nu beginnen met het exporteren van babymelk naar Vietnam

Read More 0 Comments

Ons werk - Onze trots

11-11-2011, de startdatum van VIEC. Vanaf het begin met maar 1 doel voor ogen. Het voorzien van de behoeften van mensen in Vietnam. Gestart met een opsomming van de belangrijkste behoefte van Vietnamezen. Toen zijn we tot de conclusie gekomen dat er een enorme vraag was naar kwaliteitskleding en dan met name voor kinderen. Op dat moment zijn we 6 jaar lang door blijven ontwikkelen om een zo compleet mogelijk aanbod van kinderkleding te hebben. Na 3 jaar bereikte we in samenwerking met DJ Dutch Jeans, Petrol Jeans en SomeOne een doorbraak. Onze eigen kinderkledinglijn was een feit. Vervolgens zagen we ook dat de kwaliteit van melk erg slecht was in Vietnam. In samenwerking met verschillende bedrijven zijn we toen ook poedermelk vanuit Nederland gaan sturen.

Om ook deze ontwikkeling een boost te geven zijn we wederom een samenwerking aangegaan, waardoor wij nu ook Alban gaan exporteren naar Vietnam. Deze premium kwaliteit poedermelk zal binnenkort in de schappen liggen van de supermarkten in Vietnam. Toch waren we nog niet klaar. Er waren nog altijd veel verzoeken vanuit Vietnam om producten uit Nederland naar Vietnam te sturen. 

Ook hier hebben we gehoor aan gegeven. Vandaar dat VIEC nu een nieuw export plan heeft. VIEC zal ook kaas en olijfolie naar Vietnam gaan sturen. Zo is VIEC gegroeid in 6 jaar tijd, van 30 kilo per maand, naar het voorzien van Vietnam van verscheidene Nederlandse producten. 

0 Comments

Export kaas en melkpoeder Vietnam

Nederland staat bekend om de zuivelproducten. De Nederlandse kaas is wereldberoemd en ook de melkproducten worden over de hele wereld geëxporteerd. Zo is er in Nederland in 2016 een productie van 14,3 miljard KG melk geweest. Dit is geproduceerd door 1,7 miljoen koeien in een land van ruim 41 duizend vierkante kilometer.  Dit is dus een enorme productie voor ons kikkerland. Van de totaal 3,53 miljard euro die Nederland winst heeft gemaakt met de export van zuivelproducten, is 1,14 miljard euro door babymelkpoeder.

Nederland is dan ook de grootste exporteur van kaas, volle melkpoeder en condens van de EU. De grootste importeur van de Nederlandse zuivelproducten buiten de EU is Japan, het buurland van Vietnam. Daar is 24.000 ton kaas naartoe gestuurd. De markt van Vietnam is echter nog steeds niet ontdekt. Gelukkig is VIEC – Vietnam Import Export Company, al jaren bezig met het importeren en exporteren van goederen van en naar Vietnam. Wij krijgen steeds meer vragen of VIEC ook deze producten voor Vietnam zou kunnen leveren.

VIEC is nu al bezig met het exporteren van kaas en babymelkpoeder naar Vietnam. Wij willen graag de markt in Vietnam zo groot mogelijk maken en willen dus ons assortiment graag uitbreiden.

 

VIEC zal dus fungeren als tussenpersoon voor de export van zuivelproducten naar Vietnam. In de afgelopen 6 jaar hebben wij een steeds grotere vaste klantenkring gekregen die op dit moment bestaat uit ruim 6000 klanten. Ook zitten hier eigenaren van supermarkten en distributiecentrums in Vietnam bij. Dus hebben jullie interesse in het exporteren van goederen naar Vietnam? >> Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op << en dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.   

0 Comments

VIEC zorgt voor gevulde schappen in supermarkt Vietnam

Na veel onderzoek op de Vietnamese markt heeft VIEC een beslissing genomen. VIEC is nu bezig met het vinden van leveranciers voor (baby)melkpoeder, olijfolie en kaas. Binnenkort wil VIEC deze producten allemaal naar Vietnam gaan exporteren.

Tijdens het onderzoek zijn we erachter gekomen dat olijfolie voor veel meer gebruikt wordt dan alleen door de salade in Vietnam. In Vietnam wordt namelijk ook heel veel olijfolie geïmporteerd als beauty product, voor het jong houden van de huid onder andere. De grote producenten van olijfolie zijn natuurlijk Spanje, Griekenland en Italië. Echter wordt er niet veel naar Vietnam geëxporteerd.    

Kaas is natuurlijk een product waar Nederland bekend om staat. In Vietnam begint men nu net kaas te eten. Daarom willen wij Nederlandse kaas naar Vietnam gaan exporteren.

 

Blijf dus op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de export van deze producten via onze website en facebook pagina.

 

Mocht u een bedrijf hebben en vanuit Vietnam willen importeren ook dat is mogelijk bij ons. Wij zullen uw agent zijn in Vietnam en zorgen dat alles loopt zoals het moet lopen. 

1 Comments

Makkelijkste en Goedkoopste Pakket verzenden naar Vietnam

Onze ervaring heeft geleerd dat veel mensen online producten bestellen met de bedoeling die naar Vietnam te sturen. Zij sturen dit eerst naar huis, pakket het vervolgens goed in en sturen het dan door naar VIEC. Nu bieden wij u iets wat u tijd en geld zal besparen. U kunt nu uw pakket direct naar ons opsturen. Zo hoeft u uw pakket niet opnieuw in te pakken en hoeft u niet twee keer verzendkosten te betalen. Daarna sturen wij uw pakket met de eerst volgende vlucht naar Vietnam!    

0 Comments

Verzend pakketten naar Vietnam kan goedkoper door de toeslagen

Onlogisch maar wel waar...

Voordat ik met mijn bedrijf als transportbemiddelaar ging fungeren, was ik zelf ook verzender van pakketten van Nederland naar Vietnam. Daardoor heb ik inzicht gekregen in wat men wilt wanneer ze een pakket versturen:

  1. Nauwkeurigheid en transparantie in de behandeling van de goederen, gewicht en de prijs van de diensten.
  2. Proffesionaliteit in het verpakken van pakketten om de kans op beschadiging van de goederen te minimaliseren.
  3. Zorgen dat de procedures constant vernieuwen en zorgen dat de klant een duidelijk inzicht heeft in wat er met het pakket gebeurd.
  4. Een volledige service aanbieden waardoor u als klant zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het versturen van uw pakket.

VIEC is een Nederlands bedrijf

Er zijn verschillen in hoe Nederlandse en Vietnamese bedrijven zaken doen. Wij begrijpen beide manieren en proberen u ook zo goed mogelijk te helpen. Echter zullen wij ten allen tijden vast moeten houden aan de voorwaarden die hier op de website staan. 

Toeslagen vanaf 23/06/2017 als volgt:

Verpakking: €1/kg

In het geval dat uw goederen ‘oversized’ zijn zult u een keuze moeten maken over het verzenden van uw pakket. Oversized wil zeggen dat het product een erg grote verpakking heeft, maar relatief weinig gewicht. Hoe kunt u dit berekenen?  volumegewicht = lengte x breedte x hoogte / 5000. Welke opties heeft u nu? 

U zou kunnen beslissen om het pakket in de huidige verpakking door te sturen. Dan zullen wij wel het vollume gewicht moeten berekenen. U kunt er ook voor kiezen dat wij uw pakket ompakken.


Dit wil zeggen dat wij uw pakket uit de huidige verpakking halen en dit in een andere verpakking doen. Hierdoor zal uw pakket nog steeds goed beschermt blijven, maar is het formaat beter vergeleken de inhoud. Mocht u voor deze laatste optie gaan, het ompakken van producten, dan wordt er €1,-/kg in rekening gebracht. 

Bijvoorbeeld een pakket van 10kg wordt verstuurd in een doos van 40 x 40 x 60 centimeter. Het volumegewicht bedraagt: 40 x 40 x 60/5000 = 19,2kg . Dit betekent dat 19,2 kg in rekening wordt gebracht door de aircargo.

19,2kg x € 9,5 / kg = € 182,40

Als u besluit om het pakket om te pakken dan zullen dit de kosten zijn

10kg x € 9.5 / kg + € 10 toeslag (€1,-/kg) = € 105

U profiteert dus +/- € 77. 

In het geval dat u online bestelt en direct naar ons kantoor laat sturen, kunt u ervoor kiezen om de producten in originele verpakking naar Vietnam te laten sturen. De kans is wel groot dat het volume gewicht dan berekent zal worden, aangezien bedrijven in EU er vaak voor kiezen een wat grotere doos te gebruiken.    

Toeslagen voor speciale producten

In Vietnam zijn er een aantal producten die worden gezien als speciale goederen. Om deze goederen te inklaren in Vietnam zal er een toeslag moeten worden betaald aan de douane. 

Let op, mocht er onverhoopt een speciaal product zijn meegestuurd die niet is aangegeven, dan worden deze goederen direct vernietigt door de douane en ontvangt u een boete van minstens €200,-. Dus wij adviseren u zo goed en compleet mogelijk aan te geven wat er in uw pakket zit.


Toeslagen:

  • Dure merken van € 250 - €500,- : €5,-/ product
  • Dure merken boven de €500,- : 3% van de waarde/ product
  • Horloge en sieraden onder de € 150: €4,- / product
  • Horloges en sieraden duurder dan € 150,- : 3% van de waarde/ product 

Mocht u regelmatig producten van dure merken sturen naar Vietnam en wordt het te duur om telkens de toeslagen voor deze producten te betalen dan is er een omgelijkheid om u te registreren als VIP klant. Als u zich registreert als VIP klant betaald €350,- voor 6 maanden en dan kunt u in deze 6 maanden onbeperkt producten naar Vietnam laten sturen zonder de toeslagen voor de dure merken te hoeven betalen.

Neem hier contact om te registreren als VIP klant

 


0 Comments

VIEC - Sponsor van Hara Fit & Fun Nijmegen

VIEC - Sponsor van Hara Fit & Fun


De relatie tussen Apple iPhone en Import Export Vietnam

Vietnam in de ban van de Rode iPhone 7 en iPad pro 2

Vanaf 24 maart komt Apple weer met een verrassing. Namelijk de rode iPhone 7 en 7 plus en een nieuwe Ipad, die goedkoper is dan de vorige versie, maar wel betere specificaties heeft. Deze iPhones zijn onderdeel van het (PRODUCT)RED- initiatief. Dit wil zeggen dat een gedeelte van de opbrengst naar het Global Fund to Fight AIDS gaat.

 

De foto hieronder geeft aan dat er veel Aziaten waren die helemaal gek op Apple producten zijn. En ze zijn bereid om veel te betalen voor een "High-end quality product". Vietnam zit ook niet buiten dit verhaal. De economie gaat in Vietnam steeds verder vooruit en Vietnamese mensen zijn steeds meer in staat om dure producten aan te schaffen zoals Apple producten.

Wat heeft Import en Export hiermee te maken?

Zoals al aangegeven gaat de economie in Vietnam steeds verder vooruit. Vietnamese mensen zijn dol op producten uit Europa en Amerika. De  iPhone 7 rood is op dit moment het nieuwste van het nieuwste en daarom ook een ‘hot item’ in Vietnam, maar ook Auto’s uit Europa worden veel verkocht in Vietnam, ondanks dat de Europese auto’s in Vietnam bijna twee keer zo duur zijn als hier. Omdat de mensen in Vietnam zo gek zijn op producten uit Europa is dit een mooie mogelijkheid voor Europese bedrijven om uit te breiden naar Vietnam.

 

Dus heeft u de ambitie om uw bedrijf uit te breiden en ook een afzet markt te creëren in Vietnam? >>> Neem dan contact met ons op en wij zullen u ondersteunen bij dit proces en de mogelijkheden voor uw bedrijf in kaart brengen.

0 Comments

Vietnam Manufacturing

Vietnam Manufacturing

‘Made in China’, we kennen het allemaal. Waarom denken we meteen aan China als we denken aan geproduceerde producten vanuit Azië? Waarom denken we niet aan Vietnam? Er is een groot verschil in cultuur, taal en mentaliteit tussen Vietnam en China. Deze twee landen zijn dan ook niet met elkaar te vergelijken. Het grootste verschil tussen Vietnam en China zijn de productiekosten. Vietnam is tegenwoordig veel goedkoper dan China. Toch is de kwaliteit van geproduceerde producten in China of Vietnam gelijkwaardig.


Vietnam Imports & Exports

Zoals we zojuist al zagen is er een groot verschil tussen Vietnam en China, maar wat is nu de specialiteit en de behoefte van Vietnam op het gebied van import en export. Om te beginnen gaan we kijken naar de export. In Vietnam zijn de kosten voor het produceren erg laag. Toch weet Vietnam hoogwaardige kwaliteit te produceren en hierdoor  is het erg aantrekkelijk om uw producten in Vietnam te laten produceren.

 

Ook zien we dat dit een trend aan het worden is. Steeds meer bedrijven gaan weg uit China en zoeken andere landen in Azië om de productiewerkzaamheden over te nemen. De import vanuit China is simpelweg te duur geworden.

 

Tot slot zien we dat de bevolking van Vietnam steeds meer behoefte heeft aan producten vanuit Europa. Langzaamaan gaat de economie van Vietnam ook omhoog en hebben mensen meer te besteden. Producten waar veel behoefte aan is vanuit Vietnam zijn met name machines en vervoer materieel. Van de in totaal bijna €850.000.000 waarde aan producten die Nederland heeft geëxporteerd, is bijna €330.000.000 van de machines en vervoer materieel. Natuurlijk zijn er nog meer producten die de bevolking van Vietnam graag uit Europa, maar bij deze producten zien we de laatste jaren een enorme stijging en hier is dus ook een nieuwe markt open gegaan voor Europese bedrijven. Echter is deze stijging te zien over het gehele bedrag dat naar Vietnam wordt geëxporteerd. Zo werd er 5 jaar geleden nog €326.839.000 minder geëxporteerd. Dit is dus een enorme stijging.


0 Comments

Rondreis Vietnam en Zaken Doen!

Rondreis Vietnam en Zaken Doen

Een aantal jaar geleden ben ik op reis geweest in noord Vietnam. Het was altijd al een droom voor mij om een keer naar Vietnam te gaan vanwege de mooie natuur en de totaal verschillende cultuur die ik wilde ontdekken, maar de reistijd naar Vietnam is erg lang, dus ik wilde wel zorgen dat ik in de beste tijd zou vertrekken. Na lang onderzoek had ik gevonden in welk seizoen ik wilde gaan, namelijk de koude maanden van Nederland. Ik wilde dus tussen oktober en april gaan.


Import en Export in Vietnam

Toen ik bezig was met mijn rondreis door Vietnam en door de steden liep, zag ik erg veel mogelijkheden om zaken te doen. Ik had contact met veel lokale bewoners en al snel merkte ik dat veel gesprekken op geld en dus zaken uitliepen. Zonder dat dit mijn doel was voor de reis kreeg ik dus veel tips uit Vietnam op welke gebieden nog veel onvrede heerste. Wat de grootste kans was op succes was de import en export van en naar Vietnam.

Tips: Zaken doen in Vietnam

Vietnam is een groot land en ligt aan het water en hier werd nog onvoldoende gebruik van gemaakt. Voor de import vanuit Vietnam is kleding het meest verstandig om vanuit Vietnam te importeren. Het wordt in Vietnam van gelijke kwaliteit geproduceerd als in China, maar in Vietnam is het nog goedkoper. Er is in Vietnam het meeste vraag naar babymelk en voedingssupplementen. Hier valt dus voor Nederland veel te verdienen op het moment dat Nederland de export naar Vietnam uitbreidt. Mijn reis was verder erg interessant en ik heb veel geleerd. Ik hoop dat de zakelijke mogelijkheden in Vietnam nog meer zullen worden gebruikt zodat de economische situatie van Vietnam ook omhoog kan.

Neem contact met VIEC nu!

0 Comments