Algemene Voorwaarden - Transport

Transportbemiddeling en Distributie

VIEC treedt uitsluitend op als expediteur / intermediair en laat door derden uw opdracht vervoeren. Op alle door U aan ons verstrekte opdrachten zijn de Nederlandse Expeditievoorwaarden (steeds de laatste versie) laatstelijk gedeponeerd ter Griffie van de rechtbanken te Amsterdam, Arnhem, Breda en Rotterdam op 1 juli 2004, van toepassing. Verzekeringen worden alleen na uitdrukkelijke schriftelijke opdracht en voor Uw rekening afgesloten.

Voor meer info, neem nu contact met VIEC!    


Opslag, value added logistics en value added services

Op alle opslag activiteiten als mede de value added logistics en value added services zijn de PD voorwaarden (steeds de laatste versie) laatstelijk gedeponeerd ter Griffie van de Arrondisementsrechtbank te Amsterdam en Rotterdam op 1 september 2000, van toepassing. Verzekeringen worden alleen na uitdrukkelijke schriftelijke opdracht en voor uw rekening afgesloten.    

Betalingsvoorwaarden voor alle diensten

De T.L.N. betalingsvoorwaarden (steeds de laatste versie) laatstelijk gedeponeerd ter Griffie van de rechtbank te Den Haag op 1 oktober 1993, zijn van toepassing.    

Buitenlandse opdrachtgevers

Daar waar niet in strijd met de genoemde voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing.    Mocht de ontvanger in Vietnam onverhoopt toch niet in staat zijn het pakket te ontvangen: zullen wij dit pakket in onze opslag in Vietnam bewaren. Dit is tegen een tarief van twee euro per kilo per maand. Deze kosten zullen voor rekening van de afzender worden gebracht. Wij houden uw pakket maximaal een maand in onze opslag en daarna moet u uitsluitsel geven over wat er met het pakket moet gebeuren. Mochten wij na die maand nog steeds niks horen, zullen wij als VIEC de knoop doorhakken over wat er met het pakket gaat gebeuren.

1.   Definitie en contractverhouding

1.1  Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten die VIEC - Vietnam Import Export company, Meijhorst 6002, 6537 KT, Nijmegen, KVK nummer: 54699002, verricht ten behoeve van haar opdrachtgevers.

1.2  Opdrachtgever is de persoon die een pakket wil sturen en dit via VIEC doet.

1.3  VIEC is geen transport bedrijf. VIEC treedt uitsluitend op als expediteur/ intermediair en laat uw opdracht door derden uitvoeren.  

1.4  De overeenkomst tussen opdrachtgever en VIEC komt tot stand op het moment dat het pakket binnen komt bij VIEC.

1.5  Voor het verzenden van het pakket is het verplicht eerst te registeren bij VIEC. Anders is het tot stand komen van een overeenkomst niet mogelijk.

 

2.   Pakket

2.1   Het pakket, is het product wat verzonden moet worden verpakt in een doos.

2.2  Indien het pakket lichter is dan het volumegewicht, zal toch het volume gewicht moeten worden betaald. Volume gewicht = lengte x breedte x hoogte / 5000

2.3   Om het kosten te besparen kan er gebruik gemaakt worden van een ompakservice. Kosten hiervoor bedragen €1,- per kilo. Wanneer hier beroep op wordt gedaan worden alleen de werkelijke kilo’s berekend en niet meer het volume gewicht.

2.4  Ompakken gebeurd altijd in een gesloten ruimte met toezicht, zodat zich geen problemen kunnen voordoen tijdens dit proces.

2.5  Wanneer wij constateren dat het volume gewicht hoger is dan het werkelijke gewicht krijgt de opdrachtgever een email met daarin ons advies om om te pakken. Op dit moment heeft de opdrachtgever 24 uur de tijd om te zeggen als hij dit niet wilt, anders wordt er automatisch omgepakt en zal ook €1,- per kilo in rekening worden gebracht. Let op! Wanneer het pakket op de dag van de deadline binnenkomt heeft de opdrachtgever slechts 2 uur om te reageren op dit deze email.

 

3.   Verantwoordelijkheid en schadevergoeding

3.1  De verantwoordelijkheid van het pakket blijft bij de opdrachtgever van VIEC.

3.2  VIEC fungeert uitsluitend als tussenpersoon. Bij eventueel ontstane schade bij verzending zal VIEC namens de opdrachtgever, trachten een schadevergoeding te krijgen bij de verzender. Echter belangrijk, ook bij schade fungeert VIEC uitsluitend als tussenpersoon. De schadevergoeding zal zonder verzekering ongeveer €5,- per kilo zijn. Met een maximum van €120,-.

3.3  Wanneer de waarde van het pakket minstens €2500,- is, is een verzekering mogelijk. VIEC zal in deze op zoek gaan naar de voordeligste verzekering, de kosten zijn voor de opdrachtgever. Wanneer uw pakket is verzekerd wordt 100% vergoedt, met een maximum van €100.000,-.

3.4  Wanneer opdrachtgever of ontvanger het pakket weigert aan te nemen, zal het pakket geretourneerd worden en zullen de kosten in rekening worden gebracht van de opdrachtgever.

3.5 VIEC is niet verantwoordelijk voor nog te betalen kosten bij aflevering van pakket. Indien er nog onverwachte kosten optreden zal VIEC het pakket niet aannemen. 

 

4.     Uitsluiting van verzending of bijkomende kosten

> Drugs

> Alcohol

> Batterijen

> Accu

> Ontvlambare goederen

> Antieke producten

> Spuitbus

4.1  Pakketten waarvan de inhoud, verzending of uiterlijke vorm expliciet in bovenstaande lijst vermeld, verboden is, of nog, in strijd is met nationale of internationale bepalingen zoals bijvoorbeeld, maar niet exclusief:

4.2  Er zijn producten waar een toeslag aan vast zit. Dit gaat om dure merken en parfum.

 

5.   Levertermijn

5.1  Vanaf het moment dat de pakketten weg gaan bij VIEC duurt het 10 dagen voordat de zending aankomt in Hanoi, Vietnam.

5.2  Verdere verzending binnen Vietnam wordt niet door ons verzorgd. Alle pakketten komen binnen op het depot in Hanoi.

5.3  Wanneer een zending gestuurd gaat worden krijgt de opdrachtgever een mailtje dat de deadline eraan komt.

 

6.   Betaling voor de geleverde diensten

6.1  De betaling kan in Vietnam te worden gedaan. U doet dit bij ontvangst van uw goederen.

6.2  De betaling kan ook in Nederland worden gedaan. Echter zal er dan wel BTW worden berekend.

Vietnam Import Export Company / NL Media Marketing

Adres: Meijhorst 6002

6537KT Nijmegen

Kvk: 54699002

Btw: NL248050448B02

Vestigingsnr. 000023676973